Ένα άγγιγμα...

Οδοιπορικό στο Μάτι: Κάθε φορά μια νέα ιστορία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, έχοντας ένα διαφορετικό άνθρωπο απέναντι σου

Η καθημερινότητα ενός γιατρού, είναι δύσκολη και σκληρή!

Δοκιμάζεσαι με ιστορίες και  πολλά σενάρια που αφορούν ασθένεια, πόνο, αδιέξοδο, εγκατάλειψη, φόβο, αλλά κι ελπίδα και νίκη! 

Με κάθε ασθενή τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά έχουν πάντα, ένα κοινό παρονομαστή! 

Να πράξω, το καλύτερο! 

Κάθε φορά μια νέα ιστορία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, έχοντας ένα διαφορετικό άνθρωπο απέναντι σου.

Όπως εκείνες οι ιστορίες, με τα άσπρα μαλλιά....Έχουν τόσα πολλά,  να σου διηγηθούν, να σου πουν.... ακόμα κι όταν δεν μπορούν να σου μιλήσουν, ακόμα κι όταν η πάθηση τους δεν τους επιτρέπει να επικοινωνούν! 

Από τον υπερήλικο ασθενή, από  το βλέμμα και το άγγιγμα αναζήτησης βοήθειας, αισθάνεσαι να συγκλονίζεται κι εσύ ο ίδιος!

Αυτό το συναίσθημα  της προσφοράς, είναι κάτι διαφορετικό. Ένα κάτι,που δεν μαθαίνεται και δεν διδάσκεται, όσες εξειδικευμένες γνώσεις κι αν έχεις αποκτήσει.

Μέσα απ' αυτή την επαφή, χάνεσαι στα κομμάτια του εαυτού σου, ενώ παράλληλα,  πρέπει να διατηρείς την  αντικειμενική σου ιατρική άποψη.

Με το να "χάνεις" μέρος του εαυτού σου, αφοσιωμένος σε αυτό το έργο, ζεις  καταστάσεις που συγκλονίζουν κάθε φορά, την ύπαρξη σου. 

Ακολουθείς την  οδό της φροντίδας και της προσφοράς για να ανακαλύψεις καλύτερα την έννοια και την αξία της πολυτιμότητας της κάθε στιγμής της ζωής μας! 

Ακόμα κι όταν η κατάσταση του ασθενούς σου είναι περίπλοκη και ειδικά όταν συμβαίνει αιφνίδια και δραματικά(όπως τα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε από το οδοιπορικό μας στο Μάτι) ,εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο στην έννοια, της προσφοράς μέσα από την αξιοπρέπεια, της κάθε στιγμής και της κάθε απόφασης.

Η υγεία δεν προέρχεται πάντα μόνο από την ιατρική! 

Τις περισσότερες φορές προέρχεται από την ηρεμία του μυαλού, από την ειρήνη στην καρδιά, από τη γαλήνη της ψυχής, από τη δύναμη της προσφοράς και του εθελοντισμού, από ένα χαμόγελο με αγάπη!

O Συγγραφέας

Αθηνά Γρέκα

Η Αθηνά Γρέκα είναι εθελόντρια ιατρός παθολόγος των Γιατρών του Κόσμου.

Back to Top

Λάβετε τα τελευταία άρθρα στο email σας

Awesome sauce!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Άλλα άρθρα της ίδιας κατηγορίας