We are dreaming of a… milky Christmas

Υπάρχουν αυτοί που εύχονται για χιονισμένα, «άσπρα» Χριστούγεννα και υπάρχουμε κι εμείς που ονειρευόμαστε για άσπρα... «γαλακτερά» Χριστούγεννα. Λευκά σαν το γάλα που έχουν ανάγκη κάποια παιδιά που ζουν ανάμεσά μας και που στο γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη δεν γράφουν για κούκλες, τρενάκια και αυτοκίνητα αλλά για φαγητό στο τραπέζι, δουλειά για τον μπαμπά ή τη μαμά, ρούχα για το σχολείο.

Υπάρχουν αυτοί που εύχονται για χιονισμένα, «άσπρα» Χριστούγεννα και υπάρχουμε κι εμείς που ονειρευόμαστε για άσπρα... «γαλακτερά» Χριστούγεννα. Λευκά σαν το γάλα που έχουν ανάγκη κάποια παιδιά που ζουν ανάμεσά μας και που στο γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη δεν γράφουν για κούκλες, τρενάκια και αυτοκίνητα αλλά για φαγητό στο τραπέζι, δουλειά για τον μπαμπά ή τη μαμά, ρούχα για το σχολείο.

Για όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους,  οι Γιατροί του Κόσμου οργάνωσαν για 9η συνεχόμενη χρονιά, στα Προπύλαια, το «Δέντρο από Γάλα» με συνοδοιπόρο την Generali και τους ανθρώπους της.

Mία Generali, όπου ως ένας εταιρικός πολίτης του κόσμου και με παρουσία στην Ελλάδα από το 1886 και με δυναμική συμμετοχή στην οικονομική ζωή και στην ανάπτυξη της χώρας έχει το όραμα να συμβάλει στο βιώσιμο μέλλον κάθε κοινότητας όπου δραστηριοποιείται.  Γι’ αυτό και με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της και τη συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει δημιουργήσει το Human Safety Net, ένα παγκόσμιο δίκτυο αλληλοβοήθειας, που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών.

Με στόχο, λοιπόν, τη συγκέντρωση γάλατος, φαρμάκων και τροφίμων μακράς διαρκείας στήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου μια γιορτή αγάπης και προσφοράς που πλαισιώθηκε από μουσικές, χορό, δρώμενα και πολλά χαμόγελα και που κορυφώθηκε με το στήσιμο και στολισμό του Δέντρου μας! Ένα Δέντρο που για κλαδιά είχε κούτες γεμάτες γάλα εβαπορέ και για φωτάκια τη φωτεινή διάθεση των εθελοντών και των ανθρώπων που συμμετείχαν στη γιορτή μας!

Οι προσφορές σε γάλα, τρόφιμα αλλά και φάρμακα ξεκίνησαν από το πρωί με μουσικές επιλογές από τη ραδιοφωνική παραγωγό Αριστέα Γιάννου, του Αθήνα 984 και χορό από τους Hobo Illuzioners, για να κορυφωθούν το απόγευμα με την άφιξη των ανθρώπων της Generali και των προσφορών τους υπό των ήχο των κρουστών της ομάδας Quilombo.

Το τέλος της ημέρας δεν έκλεισε όπως αναμενόταν, καθώς λόγω της βροχόπτωσης ακυρώθηκε η συναυλία των Vanilla Swing αλλά παρόλη τη βροχή, η εκδήλωση τελείωσε με όλους μας να δίνουμε την υπόσχεση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και κλείνοντας το επόμενο μας ραντεβού για του χρόνου τα Χριστούγεννα.

Από εκείνη την ημέρα και έως τις 31 Δεκεμβρίου, οι Γιατροί του Κόσμου και το περίπτερό τους στα Προπύλαια συνέχιζαν να υποδέχονται τον κόσμο και τις προσφορές τους έως και τις 31 Δεκεμβρίου για να κλείσει ο χρόνος με έναν απολογισμό προσφοράς σε είδος: 10.200 κουτιά γάλα και 500 κιλά τρόφιμα και με την οικονομική εισφορά να ανέρχεται περίπου στις 13.500 ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία για κάποιους μπορεί να είναι απλά αριθμοί για εμάς όμως είναι χαμόγελα στα πρόσωπα των περίπου 5.000 παιδιών που ωφελήθηκαν των προσφορών και που το «Δέντρο από Γάλα» τους έδωσε την ευκαιρία να γιορτάσουν με το δικό τους τρόπο τα Χριστούγεννα!

Παιδιά και οικογένειες από Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Χανιά έγιναν χαρούμενα χάρη σε μια μικρή γιορτή κάποιων ανθρώπων. Χαμογέλασαν χάρη στα δώρα που τους έφεραν κάποιοι άγνωστοι κι όχι ο Άγιος Βασίλης. Και τελικά υποδέχτηκαν τη χρονιά με αισιοδοξία γιατί κατάλαβαν ότι κάποιοι τα σκέφτονται, τα νοιάζονται και τα φροντίζουν.

Γιατί τελικά μία μικρή πράξη αρκεί για να δημιουργήσει μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης. Και μια προσφορά αρκεί για να μοιράσει χαμόγελα που διαρκούν.

Εκ μέρους των ανθρώπων της Generalli

O Συγγραφέας

Generali Hellas

Η Generali Hellas, όπως και όλες οι εταιρίες του Ομίλου Generali, στοχεύει στο να δημιουργεί αξία όχι μόνο οικονομική αλλά κοινωνική και περιβαλλοντολογική. Δεσμεύεται στη διασφάλιση οικονομικής σταθερότητας μακροπρόθεσμα και στην βελτίωση της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργεί.

Back to Top

Λάβετε τα τελευταία άρθρα στο email σας

Awesome sauce!

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Άλλα άρθρα της ίδιας κατηγορίας