Εθελοντισμός

Ένα άγγιγμα...

Οδοιπορικό στο Μάτι: Κάθε φορά μια νέα ιστορία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, έχοντας ένα διαφορετικό άνθρωπο απέναντι σου

Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει

Ο εθελοντισμός είναι μια απόλυτα συνειδητή στάση ζωής, όπου ο κάθε πολίτης προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση χωρίς να περιμένει κανενός είδους αντάλλαγμα.

We are dreaming of a… milky Christmas

Υπάρχουν αυτοί που εύχονται για χιονισμένα, «άσπρα» Χριστούγεννα και υπάρχουμε κι εμείς που ονειρευόμαστε για άσπρα... «γαλακτερά» Χριστούγεννα. Λευκά σαν το γάλα που έχουν ανάγκη κάποια παιδιά που ζουν ανάμεσά μας και που στο γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη δεν γράφουν για κούκλες, τρενάκια και αυτοκίνητα αλλά για φαγητό στο τραπέζι, δουλειά για τον μπαμπά ή τη μαμά, ρούχα για το σχολείο.

Τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, μέσα από τα μάτια μιας εθελόντριας

Παιδιά στις αγκαλιές των γονιών τους, γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, άστεγοι της Αθήνας, ζευγάρια, ξένοι αλλά και Έλληνες. Αυτό που ξεχωρίζει μέσα σε ένα τόσο ανομοιόμορφο σύνολο ανθρώπων είναι μια υποβόσκουσα ενότητα. Άγνωστοι μεταξύ τους συναθροίζονται και βρίσκουν κοινά όχι μόνο στο γεγονός ότι βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά και στην κοινή καταγωγή, γλώσσα, πολιτισμό και εμπειρία.